Meest recent
Brussel. Ver weg maar toch vlakbij.
Lees meer >
Een wintersport voor stoere types?

In de categorie ‘nobele Britse sporten vlakbij Erasmus Gardens’ ontbrak er nog eentje. Want naast golf, paardrijden en hockey speelt nog een andere club de pannen van het dak: RSC Anderlecht Rugby. De paarswit gestreepte club bewees al vaker zijn topniveau want sinds 1931 wonnen ze maar liefst 20 keer het Belgisch Kampioenschap. Er wordt wel eens gezegd dat rugby enkel voor echte venten is, maar niets is minder waar. Zowel jongens en meisjes kunnen er vanaf 4 jaar terecht. En zelfs al worden ze misschien wel nooit mannen met baarden, ze zullen zeker hun mannetje en vrouwtje leren staan.

Een warm welkom op Putteke Winter

Op zo’n 12 minuten met de wagen ligt het Provinciedomein van Huizingen. Daar vindt op 12 januari 2018 Putteke Winter plaats. Je kan er ook dit jaar genieten van sprookjesachtige winterwandelingen in een magische sprookjessfeer. De wandeling wordt sfeervol verlicht en onderweg kom je langs mysterieuze figuren, prachtige wintervertellingen en knappe vuurshows. Bij live muziek geniet van je een lekkere chocolademelk, glühwein of jenever. Warm aanbevolen!

Lees meer >
Een nieuw gezicht voor het Erasmus Ziekenhuis

Het Erasmus Ziekenhuis steekt binnenkort in een nieuw kleedje. 110.000 m2 worden zo met chirurgische precisie naar de 21ste eeuw gekatapulteerd. Ook het Jules

Lees meer >

Duurzaam & groen

Goed leven in de 21ste eeuw

Het is geen geheim : onze steden geraken steeds meer verzadigd. Niet alleen op het vlak van verkeer slibt de stad dicht, maar ook leef- en woonruimtes boeten aan kwaliteit in.

Dat is eigenlijk logisch, want ons stadsweefsel is nog steeds gebaseerd op een 19e-eeuws model. Ondertussen zijn we een dikke 200 jaar verder en de huidige behoeften en omstandigheden zijn onvergelijkbaar met die van toen. Het is dus hoog tijd voor de verbetering van de kwaliteit van die leefomgeving. Dat begint al bij duurzame ontwikkeling. Het blijkt immers dat die niet alleen milieuvoordelen biedt, maar vooral ook aantrekkelijke buurten en wijken oplevert met een meerwaarde voor alle partijen. Bewoners stellen het op prijs wanneer elementen uit het vroegere landschap nog in hun buurt te zien zijn. Cultuurhistorische

Lees meer >