Woon je in de Erasmus Gardens-wijk, dan is werkelijk alles in de buurt. Niet zo vreemd dus dat ook het gloednieuwe zorgcentrum Alegria zich in de wijk komt nestelen. Intussen zijn de werken bijna afgerond, zodat de bewoners vanaf deze zomer terechtkunnen in hun nieuwe thuis. Een plek waar ze niets tekortkomen.

Alle generaties bij elkaar

“Ouderen komen graag in contact met mensen van verschillende leeftijden”, zegt directeur Cynthia Brees van het huidige woonzorgcentrum Home Scheut in Anderlecht, dat na de verhuis de naam ‘Alegria’ zal krijgen. “De Erasmus Gardens-wijk is voor onze bewoners dan ook de ideale woonomgeving: er is een school in de buurt en het is een aantrekkelijke plek voor jonge gezinnen. Kortom, een wijk waar verschillende generaties zich thuis voelen en waar onze bewoners dus ook jonge mensen aantreffen.”

Open ruimte én vlak bij de stad

Het contact met andere bewoners in de Erasmus Gardens-wijk is niet de enige reden waarom Alegria zich hier zal vestigen. De buurt heeft nog veel meer te bieden: “Voor ons schuilt de grote meerwaarde ook in de combinatie van rust, natuur en de nabijheid van de hoofdstad. We zitten vlak bij winkels, cafés, parken … en dat verhoogt de levenskwaliteit van onze bewoners. Zo’n unieke locatie kom je niet snel tegen”, aldus Cynthia.

Zorgcentrum Alegria zal bestaan uit 159 rusthuiskamers en 34 serviceflats. Voor meer info kan je terecht op www.animagroup.be/alegria/ of op het nummer 02 250 55 00.

Vraag meer info
Kom langs tijdens de bezoekdagen

Kom langs & bezoek het kijkappartement

Tulpenplein, 1070 Brussel (bereikbaar via Henri Simonetlaan).

Het infokantoor op de site is steeds open op woensdag van 17 tot 19u en zaterdag van 10 tot 12u.

Of maak hier een afspraak