Je favoriete sport beoefenen. Genieten van de natuur. Lekker uit eten in je eigen buurt. Manieren genoeg om te ontspannen in en om Erasmus Gardens-wijk. Je zou haast vergeten dat er nog zoveel meer te beleven is op korte fietsafstand. Na hooguit een halfuurtje sta je pal in het historische hart van Brussel.

Je fiets veilig achterlaten? Dat kan in de grote bewaakte fietsparking in het vernieuwde premetrostation Beurs-Grote Markt. Je vindt er zelfs een fietsatelier waar je kleine mankementen aan je rijwiel snel kunt laten herstellen. Steek de Anspachlaan over en je staat meteen midden in de gezellig drukke buurt rond de Sint-Gorikshallen.

Deze voormalige markthal met een uitzonderlijke architectuur werd voltooid in 1882 en doet nu dienst als expositie- en evenementenruimte gewijd aan het culturele erfgoed en het leven in de hoofdstad. Bezoek er zeker eens een tentoonstelling. Ze zijn vrij toegankelijk en beslaan een breed spectrum, van fotografie en beeldende kunst tot architectuur. Of pik een van de vele gratis concerten mee. Een ideaal startpunt om je onder te dompelen in all things Brussels, op hooguit twee minuutjes wandelen van de Beurs.

Dorst gekregen van je honger naar cultuur? De Place Saint-Géry is the place to be. Vlei je op een zonnige nazomerdag neer op het terras van Le Roi Des Belges, Mappa Mundo of de Zebra. Het is er heerlijk mensenkijken bij een vers getapt glas van de Brasserie de la Senne of Brussels Beer Project, twee lokale brouwerijen die internationaal hoge ogen gooien.

Kom langs & bezoek het kijkappartement

Kom langs & bezoek het kijkappartement

Place des Tulipes, 1070 Brussel (bereikbaar via Henri Simonetlaan)

Het infokantoor op de site is steeds open op woensdag van 17 tot 19u en zaterdag van 10 tot 12u.

Of maak hier een afspraak