Gezinnen met schoolgaande kinderen worden verwend in Erasmus Gardens. Ook zij hebben werkelijk alles in de buurt, met verschillende faciliteiten die hun dagelijkse leven aangenamer maken.

De komst van een lagere school en een aanpalende crèche is daar een mooi voorbeeld van. De school is vanzelfsprekend een groot pluspunt voor gezinnen met kinderen: zij profiteren van lager onderwijs op wandelafstand en alle voordelen die dat met zich meebrengt. Denk maar aan verkeersveiligheid, gemak en tijdswinst, om er maar enkele te noemen.

Alles erop en eraan

Het betreft best een ambitieus project: een basisschool met een capaciteit van 500 kinderen en een crèche voor 50 peuters, alles erop en eraan! We haalden alles uit de kast om de schoolervaring van de kinderen – en hun ouders – zo kwalitatief mogelijk te maken. Er zijn 25 klassen, een bibliotheek, twee individuele begeleidingsklasjes en een leraarskamer. Verder voorzien we een buitenspeelplaats, een eetzaal op het gelijkvloers en een conciërgewoning.

Kus van de juf

Er werd ook veel aandacht besteed aan de integratie van de school in de wijk. Zo kan de sportzaal ook fungeren als polyvalente ruimte voor buurtactiviteiten. Ook de combinatie van crèche en school op één plaats is een troef: extra handig voor ouders die meer dan één spruit hebben rondlopen. Dankzij dit schoolaanbod gaat de levenskwaliteit in de Erasmus Gardens-wijk dus weer een bank vooruit. Met een kus van de juf!

Kom langs & bezoek het kijkappartement

Kom langs & bezoek het kijkappartement

Place des Tulipes, 1070 Brussel (bereikbaar via Henri Simonetlaan)

Het infokantoor op de site is steeds open op woensdag van 17 tot 19u en zaterdag van 10 tot 15u.

Of maak hier een afspraak