In de groene, westelijke rand van Brussel valt er heel wat te beleven. En toch heb je ook de bruisende stad dicht in je buurt: vanaf het metrostation Erasmus sta je razendsnel op het Muntplein, in het hartje van de stad. Maar ook onderweg zijn er heel wat wijken de moeite.

Wie bijvoorbeeld uitstapt aan halte Bizet (Anderlecht, reistijd: 7 minuten) kan Brouwerij Cantillon bezoeken. Het is niet alleen een actieve brouwerij, maar ook het Brusselse museum van de Geuze. Er worden zo’n 13 bieren uit de ketels getoverd. Ken je bijvoorbeeld de Fou’Foune? Da’s een mengeling van 18 tot 20 maanden oude Lambik met Bergeron-abrikozen. Een heel geurig en smaakvol bier dat de aromatische kwaliteiten van de Bergeron-abrikoos perfect weergeeft. Of de Cuvée Saint-Gilloise? Een zacht bier met de natuurlijke zure smaak van de Lambik en de geraffineerde bittere smaak van de Hallertau-hop die elkaar perfect in evenwicht houden. Tip: proef alle bieren niet tegelijkertijd… Je wilt nog veilig thuis geraken, toch?

Ook het Horta Museum is in de buurt. Het oude woonhuis van de befaamde architect Victor Horta werd in zijn originele staat gerestaureerd en is nu dé parel van de Art Nouveau. De belangrijkste inspiratiebron van deze kunstvorm is de natuur. Een mooi verband met onze wijk, niet?

Kom langs tijdens de bezoekdagen

Kom langs & bezoek het kijkappartement

Tulpenplein, 1070 Brussel (bereikbaar via Henri Simonetlaan).

Het infokantoor op de site is steeds open op woensdag van 17 tot 19u en zaterdag van 10 tot 12u.

Of maak hier een afspraak