City Connexion organiseert unieke wandelingen op maat om Brussel en zijn wijken te laten ‘zien, horen, proeven en ruiken’. Dat gebeurt onder de deskundige begeleiding van rasechte Brusseleirs. De organisatie mikt daarbij onder andere op nieuwkomers die hun nieuwe leefomgeving beter willen leren kennen.

In tegenstelling tot de traditionele ‘wandeling met gids’ kiest City Connexion voor een alternatieve aanpak. Daarbij leggen ze minder de nadruk op het historische aspect. De begeleiders of city facilitators vertellen echt het verhaal van de buurt die bezocht wordt. De begeleider is een heuse storyteller, die niet zomaar enkele weetjes opsomt. Wanneer een huis gebouwd werd, wie er woonde of wanneer welke koning er langskwam is voor hem/haar dus minder belangrijk.

Proevertje

Vanuit die visie kiest City Connexion ook voor rasechte Brusselaars als begeleiders. Wie Brussel ademt – en als het even kan ook een sappige Brusselse tongval heeft – is beter in staat om die passie over te brengen naar de deelnemers. Als de wandeling een adresje passeert waar een speciale geuze te scoren valt, is de kans groot dat er ook effectief halt gehouden wordt voor een proevertje. Het moet in de eerste plaats gezellig blijven.

A la carte

Ook de Erasmusbuurt kan je op deze originele manier beter leren kennen! Zoals altijd bij City Connexion zijn de wandelingen ook hier grotendeels à la carte. Dat betekent dat de deelnemers de wandeling zelf mee kunnen vormgeven. In grote lijnen zijn er voor de Erasmusbuurt twee basisconcepten. Bij het ene gaat het richting Neerpede met zijn boeiende natuur en van daaruit naar het historische centrum van Anderlecht, met een bezoekje aan het Dapperheidsplein. De tweede wandeling kiest de andere richting. Hier vertrekken de deelnemers aan het Dapperheidsplein en trekken ze richting stad, naar Sint-Gillis en het Zuidstation. Maar eigenlijk kan iedereen die de buurt wil verkennen een aanvraag doen voor een wandeling door een gebied naar keuze.

PRAKTISCHE INFO

Wil je je buurt ook eens op een andere manier meemaken, onder begeleiding van iemand die ze door en door kent? Neem dan contact op met City Connexion via de website, www.cityconnexion.be.

Vraag meer info
Kom langs tijdens de bezoekdagen

Bezoek het kijkappartement

Maak hier een afspraak