Een van de troeven van Erasmus Gardens is de school op de site. Maar ook na de schooluren valt er heel wat te beleven. Voor ruiters in spe is er een manege, voetballers kunnen terecht bij RSC Anderlecht, enzovoort. Jonge creatievelingen kunnen zich dan weer uitleven aan de Muziekacademie van Anderlecht.

Iedereen in het zadel

Vlak bij de Erasmus Gardens-wijk bevindt zich manege Amazone, waar je met de hulp van familie Walravens 200 ha beschermde natuur onder de hoeven krijgt. Decia Walravens geeft er les en begeleidt er wandelingen en kampen: “Hier in Neerpede is het prachtig voor paard en ruiter, met de talrijke bossen, velden, weggetjes en paadjes die gemaakt lijken om er te rijden. Een paradijs op aarde, dat beschermd is als landbouw- en sportzone. Dus het rustige en groene karakter zal hier ongetwijfeld bewaard blijven.”

De Red Lions achterna

Is paardrijden je ding niet? Geen zorgen, want rond Erasmus Gardens-wijk vind je gegarandeerd een sportieve uitlaatklep die je wél op het lijf geschreven is. Hockey bijvoorbeeld: een teamsport waarbij respect en fairplay centraal staan. En de prachtige groene omgeving waarin je hockeyclub Amicale kan vinden, maakt het plaatje natuurlijk compleet. Ook de allerjongsten kunnen er zich uitleven in de blauw-witte clubkleuren.

Op naar die hole-in-one

Elke eerste en derde zondag van de maand, van maart tot oktober, zet de Royal Amicale golfclub zijn deuren wagenwijd open voor iedereen die de sport graag beter wil leren kennen. Het golfterrein beslaat 40 hectare en ligt te midden van het groene Pajottenland, pal naast Erasmus Gardens. Een prachtig kader om deze geliefde buitensport te ontdekken en te beoefenen. Ook kinderen vanaf een jaar of 6 zijn er meer dan welkom op de opendeurdagen!

Kom langs tijdens de bezoekdagen

Bezoek het kijkappartement

Maak hier een afspraak