Een van de troeven van Erasmus Gardens is de school op de site. Maar ook na de schooluren valt er heel wat te beleven. Voor ruiters in spe is er een manege, voetballers kunnen terecht bij RSC Anderlecht, enzovoort. Jonge creatievelingen kunnen zich dan weer uitleven aan de Muziekacademie van Anderlecht.

Directeur Luc Bartholomeus: “De academie heeft drie afdelingen: muziek, dans en woord. Muziek en dans kan vanaf zes jaar, woord vanaf acht. In sommige richtingen mag je zelfs vroeger aan de slag. De cursus ‘Instrumentale Initiatie’ staat open voor vierjarigen en voor Dans hebben we een voorbereidend jaar ‘Kleuterdans’ vanaf vijf.”

Instrument

De jongste leerlingen volgen doorgaans één lesuur per week. Vanaf acht jaar komen daar een paar extra uren bij. Luc Bartholomeus legt uit: “We beginnen met algemene vorming. Op het moment dat de kinderen een instrument kiezen voegen we daar een extra uur aan toe. Voor bijvoorbeeld een negenjarige mag je rekenen op een drietal lessen. Die hebben plaats tijdens de week – uiteraard buiten de schooluren – of op zaterdagvoormiddag.”

Praktisch

Een grote troef van de Muziekacademie is de uitgebreide infrastructuur. “We beschikken in ons gebouw aan het Dapperheidsplein over klaslokalen die volledig aangepast zijn aan het kunstonderwijs. Daardoor kunnen we alle lessen op één plek laten doorgaan”, zegt Luc Bartholomeus. “Dat is praktisch voor de ouders én het betekent dat we vlot bereikbaar zijn met tram, bus of metro. Metrostation Sint-Guido ligt bijvoorbeeld op nauwelijks 120m van de school.”

Concertzaal

Naast leslokalen beschikt de academie ook over een balletzaal en een concertzaal. In die ruimtes organiseert de school regelmatig voorstellingen en concerten, waar de leerlingen kunnen tonen wat ze in hun mars hebben. Leuk voor de ouders, want zo zien ze hun spruit ook eens aan het werk!

PRAKTISCHE INFO

Adres: Dapperheidsplein 5 in 1070 Anderlecht. Openingsuren: elke weekdag van 13.30u tot 20u, op zaterdag van 9u tot 14u. Tel.: 02/522 05 51, e-mail: sec@ma-an.be.

Vraag meer info
Kom langs tijdens de bezoekdagen

Bezoek het kijkappartement

Maak hier een afspraak